Mitt kära piano

Pianot

Det finns så mycket mellan oss som jag inte kan förklara. En stark känsla, svår att uttrycka med ord. Det är allt som vi har delat från min barndom tills idag. Det är så mycket tid som vi spelat och övat tillsamman, i nästan 30 år nu.
I varje period av mitt liv har du varit där, du har alltid varit med mig och vi har aldrig skilts åt. Jag kan omöjligt räkna antalet gånger som jag har spelat på dig. Eller alla gånger som vi
har känt kärlek, smärta, glädje, besvikelse, ensamhet eller samhörighet med varandra.
Genom mina fingrar kan du visa upp alla mina känslor och du spelar allt jag vill visa.
Du är alltid min vän och accepterar allt vad jag gör, rätt eller fel. Dina stora öppna armar finns alltid där för att välkomna mig.
Du tror alltid på mig och ingen annan förstår mig som du gör, men hur skulle jag kunna beskriva dig eller vad jag känner för dig?
Det finns inga ord, inga ackord och ingen tonart som kan uttrycka hur mycket du betyder för mig. Utan dig har jag ingen indentitet, inget yrke, ingen tillfredställelse i mitt liv.
Du är mitt liv, mitt ljus, min frid och min styrka. Du kräver det maximala från mig, och därför blir jag ibland arg. För du vågar ju visa mina fel.

Trots detta älskar jag dig mycket, just därför att du visar och bevisar för mig hur bra jag är, och hur bra jag kan vara bara jag övar.

Resultatet som jag får när jag sedan spelar, det blir min belöning. Jag skulle kunna fortsätta, skriva tusen sidor om dig, men ändå skulle jag inte kunna hitta en enda mening som räcker för att säga hur mycket jag älskar dig och hur mycket du betyder för mig.

Ord av pianisten. Marly Azevedo Andersson - om sitt piano