Bakgrund

  hem  bakgrund  idag  kullar  valpar  utställningar  domaruppdrag  uppdateringar

 

    

Mitt liv som hund

1958: Jag kom i kontakt med rasen och utställningar genom att en familj flyttade in tvärs över gatan där jag bodde - med en liten underbar whippettik på 8 veckor med sig i bagaget. Eftersom jag aldrig hade fått ha hund så såg jag min chans att umgås med denna ljuvliga varelse som hette Susie (Ch Nagrom Aorangi x Tundrans Sagitta). Vi umgicks dagligen och jag började ställa ut henne med viss framgång. Hon blev BIS   på Vinthundsklubbens utställning två gånger och  vann  vandringspriset "Det Gyllene Halsbandet" som åreligen delas ut till BIS-vinnaren på den berömda "Skoklosterutställningen" (som sedan 2001 har hållits på olika ställen). 

1962: Parades Susie med  Ch Wingedfoot Cream Cracker, en son till den berömda Engelska championhanen Wingedfoot Marksman of Always, och födde en kull valpar 1+2 i augusti 1962. Äntligen fick jag min allra första hund, en alldeles egen whippet, och jag har varit rasen trogen sedan dess. En av tikarna i den kullen, La Biche, blev också hon  BIS på Vinthundsklubbens utställning och vann "Gyllene Halsbandet 1965.

1976: Mullacre Clochemerle of Courthill (Tea) importerades från England av Bo Bengtson (Bohem) och Magnus Hagstedt (Signum). Hon blev en av de mest framgångsrika tikarna det året och vann sin championtitel mycket lätt.  I november 1977 fick jag "Tea" som kom att lägga grunden till kennel Kapriol. "Tea" var en tik med mycket kvalitet och hade ett underbart vackert huvud och framförallt extremt bra rörelser. Hon kom att betyda oerhört mycket för mig, inte bara som avelstik utan framförallt som en älskad vän. Jag kommer alltid att sakna henne.

1978: föddes den första kullen på kennel Kapriol. T o m 1996 har det blivit 15 kullar (A till O). Några har blivit champions och många är Cert-vinnare.  Under åren 1997- 2006 hade jag inga kullar alls men tog ny sats 2007 då P-kullen föddes.

1993: blev jag klar med min domarutbildning. Jag dömer hela vinthundsgruppen, FCI grupp10, flera raser i  FCI grupp 5 och några raser till i några andra grupper. En av anledningarna till att jag inte har haft tid med valpkullar.

  Gå till domare!

Stamtavla för Susie född 1958

 

Ch Nagrom Aorangi

 Hillgarth Shah

 Fleeting Hillgarth Sovereign

 Riverhill Zephyr

 Chantonbury Miranda

 Fleeting Fellermelad

 Palmerscross Sweet Nell

 Tundrans Sagitta

 Ch Tundrans Ante

 Fleet Foots Ante

 S o Fin Ch Fleet Foots Ginni

 S o SF Ch Fleet Foots Ginni

 Ch Warrior King of Sagaland

Sally

 

  Stamtavla för La Biche född 1962

 

Ch Wingedfoot Cream Cracker

 Ch Wingedfoot Marksman of Allways

 Ch Sapperly Kinsman

 Bolney Starshine of Allways

 September Rose

 Sapperly Envoy

 Teribus

 Susie (2 CC)

 Ch Nagrom Aorangi

 Hillgarth Shah

 Shanotonbury Miranda

 Tundrans Sagitta

Ch Tundrans Ante

S o SF Ch Fleet Foots Ginni

 

 

tillbaka

nästa